Alibaba ve Suning O2O kanalına yatırım yapacak

0
30

Çin’in en büyük elektronik perakende devleri olan Alibaba Grup ve Suning gelecek üç yıl içerisinde online-to-offline (O2O) denilen perakende alanına yatırım yapmayı planlıyor. 
 
Ekonomi Bakanlığı’nın ‘Ekonomi Bülteni’nde yer alan habere göre, Alibaba ve Suning isbirligi ile gerek Çinli sirketler gerekse de Çinde faaliyet göstermek isteyen yabancı şirketlerin online perakende sektörüne O2O veya tüketiciler katalog veya sosyal medya vasıtasıyla bir firma ile kendi magazasında, online web sitesinde veya mobil uygulamasında bir araya gelebilmeleri olarak tanımlanan omni-channel e-ticaret kanalına geçisi saglanacak. 
 
Bu işbirligi ile firmaların sahip oldukları çevrimiçi perakende malvarlıkları, fiziki mağazalarında sahip oldukları malvarlıkları ve dagıtım merkezleri arasında bir ağ olusturularak tüketicilerin gerek elektronik ticaret aracılıgı gerekse de cep telefonu uygulamaları aracılıgı ile ürünleri satın almalarının kolaylastırılması amaçlanmakta. Bu kapsamda, Haier, Samsung, Xiaomi ve Lenovo gibi markaların ürünlerinin Alibaba’nın çevrimiçi alışveriş sitelerinden ve Suning firmasının outletinden satışının arttırılması hedefleniyor.