‘AKP-CHP koalisyonu piyasalar açısından pozitif’

0
86

Türkiye gezisi notlarını paylaşan Morgan Stanley analistleri, koalisyonu en muhtemel senaryo olarak görmeye devam ettiklerini belirttiler.

Partiler içi ve partiler arasındaki ciddi anlaşmazlıkların söz konusu olduğuna dikkat çeken Morgan Stanley analistleri, müzakelerin gürültülü geçmesi beklentisine vurgu yaptı. 

PİYASALAR 4 SEÇİM SENARYOSUNU DEĞERLENDİRİYOR

13 yıllık tek parti hükümeti ve istikrar ortamının ardından Türkiye’nin tamamen farklı bir jeopolitik ortamda olduğunu bildiren kurum, 1 Kasım seçimleri sonrasında Türkiye’nin ‘yeni normal’inde toptan ve kalıcı bir U dönüşü 
beklemenin gerçekçi olmadığına inandıklarını bildirdi.

Seçimlerinin tekrar edilmesini bekleyen az kişi olduğunu kaydeden kurum, geri kalan kesimin başka bir seçimi AKP için hem ekonomik hem de sosyal açıdan riskli gördüğünü belirttiklerine dikkat çekti.

CHP ile koalisyon ihtimalini MHP ile koalisyon ihtimalinden daha yüksek gören kurum, son görüşmelerde CHP’nin yapıcı olduğunu, MHP’de üst düzey isimlerden gelen son açıklamalarda partinin kırmızı çizgilerinde büyük bir değişilik görülmediğini belirttiler. 

Koalisyon senaryolarında CHP’nin bir adım önde olmasını bekleyen kurum, MHP’nin her zaman opsiyon olarak kalmaya devam edeceğini ifade etti. 

Kürt sorunu nedeniyle AKP-MHP koalisyonunun, AKP-CHP koalisyonu kadar piyasalarda pozitif algılanmayacağını bildiren Morgan Stanley analistleri, AKP-MHP koalisyonu ile barış sürecinde ilerleme kaydedilmesinin zor olduğunu dile getirdiler.