Akfen GYO hisse geri alım programı başlattı

0
95

Akfen GYO, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi coğrafyada yaşanan istikrarsızlıklar ve hisse fiyatlarının halka arz fiyatının önemli oranda altına inmesi sebebiyle hisse geri alım programını başlattı.

Şirket konuyla ilgili açıklamasında koşullar gerektirdiğinde şirketin kendi hisselerini satın alabilmesinin amaçlandığı aktarıldı.

Şirketten yapılan açıklama şöyle;

“11 Mayıs 2011 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem görmeye başlayan hisselerimizin, Türkiye’nin bulunduğu siyasi coğrafyada ortaya çıkan istikrarsızlıklar, şirketimiz hisse fiyatının, halka arz fiyatının önemli oranda altına inmiş olması, Borsa İstanbul A.Ş.’de oluşan değerlerin Şirketimizin faaliyetlerinin gerçek performasını yansıtmaması ve fiyat dalgalanmalarını azaltmak üzere mevcut piyasa koşulları değerlendirilerek Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem gören hisselerimizin gerek görüldüğü takdirde geri alım yapılabilmesi ve bu kapsamda Genel Kurul’dan pay geri alımı için alınan yetki ile önümüzdeki dönemde borsada oluşacak fiyat hareketlerinin takip edilmesi ve koşullar gerektirdiğinde Şirketimizin kendi hisselerini satın alabilmesi amaçlanmaktadır. 

Şirketin paylarının yasal mevzuatın izin verdiği azami oranının geri alınması öngörülmüştür. Şirket Sermayesinin %10’una karşılık gelen rakama kadar, yasal mevzuat hükümleri çerçevesinde geri alım yapılabilir. Bu süre içerisindeki mevzuat değişikliği veya sermaye arttırılması halinde artan sermaye ve değişen mevzuat uyarınca işlem yapılır. Geri alıma konu azami pay sayısına ulaşılmasını takiben program sonlandırılacaktır. 

Geri alım için Şirket kaynakları ve faaliyetlerinden sağlanan gelirden yaratılacak 41.950.000,00 TL fon tutarı belirlenmiştir. Geri alınan payların nominal değeri, daha önceki alımlar dahil çıkarılmış sermayenin %10’unu aşamaz. Geri alınan paylardan program süresince elden çıkarılanlar bu oranın hesaplanmasında indirim kalemi olarak dikkate alınmaz. Geri alınan payların toplam bedeli, kâr dağıtımına konu edilebilecek kaynakların toplam tutarını aşamaz.

Payların geri alımlarında alt fiyat limiti 0 (sıfır), üst fiyat limiti ise 2,28 TL (İki Türk Lirası YirmiSekiz Kuruş)’dir.

Şirketimiz Yönetim Kurulu’na üç (3) yıl süre ile yetki verilmiştir. Genel Kurulumuz tarafından kendisine yetki verildiği tarihi takip eden üç (3) yıl boyunca, Şirketimiz Yönetim Kurulu pay geri alımı ve alınan payların elden çıkartılması ile mevzuat uyarınca gereken işlemlerin yapılması konusunda yetkilidir. Bu yetki süresi içerisinde kalmak üzere, Yönetim Kurulumuz daha kısa süreli bir veya daha fazla geri alım programı gerçekleştirebilir.

Yönetim Kurulumuz, üç (3) yıllık yetki süresi boyunca, biten bir geri alım programı sonrasında, tekrar bir geri alım programı başlatmaya karar verebilir. Bu takdirde yukarıdaki prosedür tekrarlanır. Yönetim Kurulumuz geri alınan payların tamamını elden çıkartmaksızın satışları sonlandırmaya ve yeni bir geri alım programı başlatmaya yetkilidir.”