Ağbal: Türkiye 3. çeyrekte yüzde 10’un üzerinde büyüyecek

0
27

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 10’un üzerinde büyüyeceğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin genele yayılan bir büyüme trendi içine girdiğini de söyledi.

KGF’ye ilişkin değerlendirmede bulunan Ağbal, “Bankacılık sektörü de dahil tüm sektörlerde KGF beklediğimizden daha olumlu bir etki gösterdi. KGF, kamu maliyesine gelen yükten çok daha fazla ekonomide katma değer üretti” dedi.

Ağbal, 2018 yılında makine-teçhizat harcamalarında yatırımcılara destek olacak bir takım tedbirleri devreye alacakları bilgisini verdi ve kapasite kullanım oranlarının ileriye dönük olumlu beklentileri yansıttığını belirtti.
İstanbul finans merkezi kanun tasarısı üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Ağbal ayrıca, “2017 yılında vergi gelirlerimiz bütçede öngördüğümüzün üzerinde geldi” diye konuştu.

“Harcamalara dikkat edilecek”
“Para politikasının hedeflerine varabilmesi için MB kendi araçlarını bağımsız bir şekilde kullanırken, maliye politikası para politikasının bu hedeflerine varması için aynı yönde hareket edecek” diyen Ağbal, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde Merkez Bankası’nın politikalarını destekleyeceğiz. Enflasyonla mücadele için harcamalara dikkat edilecek”