Adnan Polat: Sberbank, Galatasaray’a el koyabilir

0
35

Galatasaray’ın eski başkanı Adnan Polat, kulübün Denizbank’a 200 milyon dolar borcu olduğunu belirterek, “Denizbank Rus Sberbank’a ait. Galatasaray Sportif A.Ş’ye el koyabilirler. Ya da bir Katarlı gelip alabilir bizi.” dedi.

Polat, özel bir televizyon kanalında yayınlanan bir spor programında konuştu. 

Kendisine suçlamalar yönelten Ünal Aysal döneminde 1 milyar dolara yakın harcama yapıldığını belirten Polat, “Galatasaray’ın borçlarını artırdığım doğru ama ben geldiğimde Galatasaray’ın yıllık geliri 60-70 milyon dolardı. Bıraktığım vakit 200 milyon doların üzerine çıkmıştı. Yani 4 senelik gelir ile ben aldığım vakit aşağı yukarı borçları kapatabiliyorduk. Onun dönemini bilemiyoruz çünkü şeffaflık ortadan kalktı. Ünal Aysal benim dönemi zaten bir 6 ay denetim şirketi Ernst and Young’a incelettirdi. Herhalde bir hata bir yanlış bir kusur aramaya çalıştılar. Ben, Ünal Aysal döneminde Galatasaray 1 milyar dolara yakın harcama yaptı diyorum.” dedi. 

“BİZ O HİSSELERİ ALANA KADAR CANIMIZ ÇIKMIŞTI”
Eski Başkan Adnan Polat, “Bizim ayrıldığımız 2011 yılının Mayıs ayından, Ünal Aysal’ın ayrıldığı 2014 yılının Kasım ayına kadar veya 2014 yılının sonuna kadar olan sürede. Aşağı yukarı 3.5 yıl görev yaptı Ünal Aysal. Bu 3.5 yılda 200’er milyon dolardan zaten 700 milyon dolar kulübün kendi geliri oldu. Bunun dışında hisse satışı yaptı ki biz o hisseleri biz almak için 5 sene canımız çıkmıştı açıkçası. Oradan elde etti 100 milyon dolara yakın bir para. Bir de inanılmaz derecede yüzde on bin artışla bir sermaye artışı yaptılar. Yani sermaye artışıyla, hisse satışından yaklaşık 200 milyon dolara yakın. Onları üst üste koyduğun zaman zaten 900 milyon doları buluyor.” cevabını verdi.

“2030’A KADAR HAKLARI DENİZBANK’A DEVRETTİLER”
“Bunlara baktığınız vakit zaten daha fazla bir şey söylemeye gerek yok, her şey ortada. Üstüne üstlük hazır bir stat var bütün sorunlar da çözülmüş. Neymiş efendim, biz stadın gelirlerini kullanmışız. Kullandık doğru ama biz 3 seneliğine kullandık.” diyen Adnan Polat, sözlerini şöyle tamamladı:

“Baktığınız vakit Ünal Aysal döneminde Denizbank ile yaptıkları anlaşmalarda 2030’a kadar hakları oraya devrettiler. 3 sene için çok laf ediyorlar ama orada 15 sene için kimse bir şey söylemiyor. Şu anda baktığınız vakit en büyük alacaklı da Denizbank… Bildiğim kadarıyla Galatasaray Kulübü’nün 200 milyon dolara yakın kredi borcu var Denizbank’a. Yarın öbür gün yani Denizbank da Ruslara ait biliyorsunuz; Sberbank. Sberbank bir karar verirse Galatasaray’ın Sportif A.Ş’ye el koyabilir. Yani öyle tehlikeler bile var. Ya da bir Katarlı gelip alabilir bizi yani…”