ABD’nin kabin yasağına karşı ücretsiz laptop hamlesi

0
31

ABD’nin kabin yasağına karşı bir hamle de Katar’dan geldi.

Katar Hava Yolları’nın, gelecek hafta itibarıyla ABD’ye gidecek yolcuları için ücretsiz olarak “ödünç laptop” hizmetini uygulamaya koyacağı bildirildi.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, ABD’nin belli ülke ve havayolları şirketlerinin seyahatlerinde uygulamaya başladığı elektronik cihaz kısıtlamasına karşı ABD yolcularına uçuş sırasında çalışmalarını sürdürebilmesi amacıyla “ödünç laptop” verilecek.

Yolcular uçağa bindikten sonra cihazları teslim alabilecek ve çalışmalarını USB’ye yükleyebilecek.

UYGULAMA HAFTAYA BAŞLIYOR
AA’da yer alana açıklamada görüşlerine yer verilen Katar Hava Yolları Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ekber el-Bakir, seyahat sırasında çalışmalarının aksamaması için gelecek haftadan itibaren ABD’ye giden tüm “Business Class” yolcuları için laptop bilgisayar temin edileceğini aktardı.

ABD, 8 ülkedeki 10 havalimanından yapılan direkt uçuşlarda boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazların kabin içine alınmasını yasaklayan bir uygulama başlatmıştı.

Kahire, Amman, Kuveyt, Kazablanka, Doha, Riyad, Cidde, Abu Dabi, Dubai ve İstanbul’dan kalkan doğrudan uçaklara uygulanan yasaktan günde yaklaşık 50 seferin etkilendiği belirtiliyor.