AB`den dev satın almaya koşullu onay

    0
    13

    Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, deniz konteyner taşımacılığında ilk sırada yer alan Danimarka kökenli Maersk’in Alman Hamburg Süd şirketini satın alma teklifini koşullu olarak onayladı. 

    AB Komisyonu, deniz konteyner taşımacılığı alanında Danimarka’nın  Maersk şirketinin Alman Hamburg Süd’ü satın alma teklifinin koşullu olarak onaylandığını açıkladı.

    AB Komisyonunun, satın almaya, Hamburg Süd’ün 5 uluslararası ticaret  rotasından çekilmesi koşuluyla onay verdiği belirtilen açıklamada, şartların  yerine getirilmesi durumunda satın almanın AB için rekabet kaygısına neden  olmadığı kaydedildi.

    Dünyanın en büyük deniz taşımacılık şirketi olan Maersk’in 611,  sıralamada 7’inci olan Hamburg Süd’ün 130 civarında konteyner gemisi bulunuyor.

    Geçen aralık ayında duyurulan satın alma teklifinin maddi boyutu  hakkında bilgi paylaşılmamasına rağmen bu rakamın birkaç milyar dolar civarında  olduğu tahmin ediliyor.

    AB’de faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı  durum olup olmadığını veya bir şirket birleşmesinin piyasalara etkilerinin ne  olacağını denetleme yetkisi AB Komisyonunda bulunuyor. Komisyon, söz konusu  incelemede rekabete aykırı durum tespit ederse buna yönelik tedbirler alabiliyor  ve şirket birleşmelerini engelleyebiliyor.