ABD’de özel sektör istihdamı beklentiyi aştı

    0
    29

    ABD’de özel sektör istihdamı ekimde 235 bin artarak beklentiyi geride bıraktı. 

    ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody’s Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, ABD özel sektörü ekim ayında  235 bin kişiye iş imkanı sağladı. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 200 bin olarak belirlenmişti. 

    Raporda, istihdam artışına küçük ölçekli şirketlerin 79 bin, orta ölçeklilerin 66 bin ve büyük ölçekli firmaların 90 bin kişiyi işe alarak katkı sağladığı bildirildi. Veriler, ayrıca istihdam artışının 150 bininin hizmet ve 85 bininin mal sektöründe gerçekleştiğini ortaya koydu. 

    Eylül ayına yönelik özel sektör istihdam artışı ise 135 binden 110 bine revize edildi. Bu rakam, Ekim 2016’dan bu yana en düşük rakam olarak kayıtlara geçti. 

    Raporda görüşlerine yer verilen ADP Araştırma Enstitüsü Başkanı Ahu Yıldırmaz, iş gücü piyasasının sağlıklı olduğunu vurgulayarak, “İşe alımlar bu sene gördüğümüz en iyi performanslardan biriyle toparlandı.” ifadelerini kullandı. 

    ADP özel sektör istihdamı raporu, yaklaşık 600 bin işveren ve 20 milyon çalışandan alınan bilgilerle oluşturuluyor. Piyasalar, ADP özel sektör istihdamı verisinin ardından ABD’de cuma günü açıklanacak ekim ayı resmi istihdam verilerine odaklandı.