ABD ile yaptırımlar karşılıklı olarak kalktı

0
55

 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD’li Bakanlara uygulanan  yaptırımların kaldırılmasına ilişkin soruyu şu şekilde yanıtladı:
    “Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı’nın 1 Ağustos  2018 tarihinde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı  Sayın Abdülhamit Gül hakkında aldığı yaptırım kararına, diplomatik  teamüllerin esasını oluşturan mütekabiliyet ilkesinin gereği olarak  aynıyla mukabele etmiştik. ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç  Güvenlik Bakanı Kirsjten M. Nielsen ile ilgili olarak yaptırım  uygulanması kararı almıştık. 
    ABD Hazine Bakanlığı’nın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve  Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’e yönelik yaptırım kararını  kaldırmasına paralel olarak, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD 
İç Güvenlik Bakanı Kirsjten M. Nielsen’e uygulanan Türkiye’ye giriş yasağı, ülkemizdeki malvarlıklarının bloke edilmesi ve ülkemizdeki gerçek ve tüzel kişilerin adıgeçenlerle her türlü mali  işlem gerçekleştirmesinin ve ticari ilişkide bulunması yasağı  kaldırılmıştır.”