‘ABD dünyada iş yapmak için en iyi yer’

0
44

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, “Hiçbir ekonomi ABD’den daha dinamik, yaratıcı ve dirençli değil. Gerçek şu ki ABD, dünyada iş yapmak için en iyi yer” dedi. 

Lew, ABD’deki yatırım olanaklarının tanıtılması amacıyla başkent Washington’da düzenlenen SelectUSA Yatırım Zirvesi’nin ikinci gününde 70’i aşkın ülkeden 2 bin 600’den fazla yatırımcıya hitap etti.

Konuşmasına, “Hiçbir ekonomi ABD’den daha dinamik, yaratıcı ve dirençli değil. Gerçek şu ki ABD dünyada iş yapmak için en iyi yer” ifadesiyle başlayan Lew, ABD’nin yabancı yatırım konusunda kanaatkar davranmasının mümkün olmadığı dile getirdi.

Lew, dünyanın küreselleşme ve teknoloji sayesinde küçülmesinin yatırımcılara sınırsız olanaklar tanıdığını belirtirken, ABD’nin yatırımcıları çekme yarışında diğer ülkelerin gerisine düşmeyi göze alamayacağını savundu. 
ABD ekonomisinin son 6 yılda büyük ilerleme gösterdiğinin altını çizen Lew, özel sektörün bu süreçte 12 milyonu aşkın kişiye istihdam ürettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“ABD’ye iş yapmaya başlamak, yatırım yapmak ve büyümek için birçok neden var. Çalışanlarımız herkesle yarışabilir, hiçbir ülke ABD’den daha yetenekli, yaratıcı ve verimli çalışanlara sahip değil. Üniversitelerimiz ve araştırma kurumlarımızdan daha iyisi yok. Hukukun üstünlüğü ve fikri mülkiyet haklarına yönelik düzenlemelerimiz benzeri olmayan kesinlik ve istikrar sağlıyor. Pazarımız dünyadaki en büyük pazar ve güçlü bir altyapı sistemine sahip.” 

Lew, ABD Başkanı Barack Obama’nın yeni ticaret anlaşmalarına yönelik girişimlerini anımsatarak, yatırımcılara ABD’de üretilen malların tüm dünyaya daha kolay pazarlanabilmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlattı. 

ABD’nin kapılarının yabancı yatırıma sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Lew, sözlerini, “Sizlerle birlikte çalışarak, herkes için daha iyi, daha güçlü ve daha parlak bir gelecek inşa etmek için sabırsızlıkla bekliyoruz”  diye tamamladı.
 
Türkiye’den 38 yatırımcı
ABD Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen iki günlük SelectUSA Zirvesi’ne Türkiye’den de 38 yatırımcı katıldı. 

Zirve kapsamında bir araya gelen üst düzey hükümet yetkilileri ve iş dünyası temsilcileri, yatırım fırsatlarının yanı sıra güncel ekonomik eğilimleri de değerlendiriyor.