ABD Dışişleri Bakanı Kerry Suudi Arabistan’da

    0
    16

    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan’da Kral Selman bin Abdulaziz tarafından kabul edildi.

    Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, başkent Riyad’daki Yemame Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede “uluslararası meseleler ve bölgesel konular ile iki ülke ilişkileri ve iş birliği” ele alındı.

    Görüşmede, Suudi Arabistan Devlet Bakanı Musaid bin Muhammed el-Ayban, Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil Tureyfi, Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile ABD’nin Riyad Büyükelçisi Joseph W. Westphal ve diğer yetkililer hazır bulundu.

    Öte yandan Kral Selman’ın kabulünden sonra ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suudi Arabistan Birinci Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif ile bir araya geldi.

    Yine Yemame Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, başta terörle mücadele olmak üzere güvenlik ve iş birliği konuları ile bölgesel, uluslararası meselelerin ele alındığı kaydedildi.

    Veliaht Prens Muhammed’in Kerry ile gerçekleştirdiği görüşmeye Dışişleri Bakanı Cubeyr, Genel İstihbarat Başkanı Abdullah bin Ali el-Karni, ABD Riyad Büyükelçisi Westphal ve diğer yetkililerin katıldığı aktarıldı.