4 marka perakende sektörünü domine edecek

0
55

Küçük perakendeciler, büyük kurumsal firmalar için perakende sektöründe şaşırtıcı derecede büyük tehlike oluşturuyor; fakat Goldman Sachs birkaç dev markanın büyümeye devam edeceğini ve sektörü domine edeceğine inanıyor.

Goldman Sachs analistleri gelecekte en güçlü müşteri kitlesine sahip olacak markaların hangileri olduğunu araştırdı.

İşte yatırım bankasının araştırmasından çıkan, gelecekte büyümesine devam edecek 4 büyük marka;

APPLE

Apple, milenyum tüketicilerinin (markaya sadık müşteri kitlesi) akıllı telefon ve diğer elektronik cihazlar konusunda ihtiyaç duyduğu marka haline geldi. Goldman Sachs, müşterilerin Apple ürünlerini sadece almak istemediklerini, ürünleri almak için ciddi miktarda parayı gözden çıkarmaya hazır olduklarını belirtti.

Analistler, markanın belli kategorilerde tek geçiliyor olmasını ve yüksek değerli görünüşünü gelecekte büyümeye devam edeceğine işaret olarak algılıyor.

DISNEY

Disney gele olarak filmleriyle biliniyor; fakat marka oyuncak sektörünü de domine ediyor.
Markanın, Star Wars, Marvel ve Frozen’ın oyuncakları için Hasbro’yla partnerlik yapması karını arttırmaya devam edecek.
 
NIKE

Spor ayakkabı ve kıyafet markası Nike’ın da gelecekte, küçük perakende şirketlerini arkasında bırakacağı sanılıyor. Nike, Nike SB ve Jordan gibi kendi alt markalarını yaratarak markasını çeşitli segmentlerde başarılı hale getirmeyi başarıyor.

Örneğin Nike Flyknit ayakkabıları üstün başarı gösterdi. Flyknit’te kullanılan materyal, hafifliği, minimalist tasarımı ve çorapla birlikte giyilmeye çok uygun olmasıyla Nike’ın hem yeniliğe hem de rahatlığa önem verdiğini gösterdi.

LEGO
Goldman Sachs’a göre milenyum aileleri çocuklarına Lego oyuncak almayıi çocuklarının gelişimine bir yatırım gibi görüyor.

Ayrıca şirket Lego filmini çıkararak eğlence sektöründe de başarılı bir adım attı. Lego, bilimsel araştırmalarda kullanılacak ürünler de üretmeye başladı.