3M Müşteri İnovasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı

0
62

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 3M Türkiye Müşteri İnovasyon Merkezi’nin açılışına katıldı.

Bakan Şimşek, 3M’in 4 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımının bir parçası olan Müşteri İnovasyon Merkezi’nin açılışında, sergilenen ürünleri inceleyerek 3M’in Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Merkezin anı defterine görüşlerini yazan Şimşek, açılışında bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğu 3M’in Ar-Ge merkezinin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Türkiye’nin katma değer zincirinde yükselmesini sağlayacak bu türden yatırımları güçlü bir şekilde desteklediklerini belirten Şimşek, “3M’in Türkiye’deki faaliyetlerini büyütüyor olması ülkemizin son yıllardaki gelişmesini yansıtıyor. 3M’in Türkiye’nin geleceğinde hissedar olması güzel bir gelişme” ifadelerini kullandı.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut, çok uluslu birçok şirketin global stratjilerinin bir parçası olarak Türkiye’de merkez kurduğuna değindi.

Ermut, 3M’in İstanbul’da açtığı Müşteri İnovasyon Merkezi’nin de Türkiye’nin bu alanda bir hub olmasına katkıda bulunduğunu vurgulayarak, “Türkiye ve İstanbul, 3M’in dünyadaki merkezlerinin kesişme noktasında bulunuyor. Bu inovasyon merkezinin açılışının 3M tarihinde önemli bir kilometre taşı olacaktır” dedi. 
 
“Türkiye, 3M için büyük önem arz ediyor”
3M Orta Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Giuseppe Castaldi de Müşteri İnovasyon Merkezi’nin, 4 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımlarının bir parçası olduğunu belirterek, “Bu yatırım Türkiye’de yapmakta olduğumuz yatırımların sadece küçük bir kısmı. Halihazırda sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya üretim yapacak Çorlu bölgesel üretim tesisimizin de yatırımları tüm hızıyla sürüyor. Bu yatırım tamamlandığında Türkiye’ye toplam 500 milyon dolarlık ek bir yatırım daha gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Müşteri İnovasyon Merkezi sayesinde 3M’in Türkiye’de müşterileriyle beraber büyümeyi hedeflediklerini aktaran Castaldi, “Türkiye, 3M’in Orta ve Doğu Avrupa’da ikinci en büyük pazarı olma özelliği taşıyor. Türkiye, güçlü ekonomisi, dinamik pazarı ve büyüme potansiyeli sebebiyle 3M için büyük önem arz ediyor” dedi. 

3M Ar-Ge’den Sorumlu Uluslararası Başkan Yardımcısı Joe Liu ise Türkiye pazarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, 600 metrekarelik alanda inşa edilen Müşteri İnovasyon Merkezi’nin Kavacık’ta hizmet vereceğini söyledi.

Liu, “Her sene gelirinin yüzde 5,5’lik kısmını Ar-Ge’ye ayıran 3M istanbul önemli bir yatırıma daha imza attı. İnovasyon yeteneğini 55 binden fazla ürün ve 100 binden fazla patente yansıtan 3M, katma değer üretmeye devam edecek” diye konuştu.

Törene, ABD İstanbul Başkonsolusu Charles F. Hunter, 3M Orta ve Doğu Avrupa Ar-Ge Direktörü Chris Howitt ve Türkiye Genel Müdürü Andrei Holban ve kamu temsilcileri katıldı.