3. nesil kahvecilik yurtdışına açılıyor

0
43

Son yıllarda gittikçe büyüyen bir sektör haline gelen 3. nesil kahveciliğin Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Ministry of Coffee yurtdışına açılma kararı aldı.

Ministry of Coffee’nin (MOC) kurucu ortağı ve SCAE eğitmeni Deniz Yıldız Düzgün, 3. nesil kahveciliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son yıllarda ilgi çeken bir pazar haline gelen 3. nesil kahveciliğin Türkiye’de hızla büyüdüğünü söyleyen Deniz Yıldız Düzgün, “Biz Türkiye olarak 3. nesil kahveciliği yakından takip etmeye çalışıyoruz. 3. nesil kahve akımı kahvenizin tarladan bardağa gelişini bildiğiniz kahve demek.” dedi.

MOC’ta 13 farklı kahve çekirdeği olduğunu kaydeden Düzgün, “Gelen kahve çekirdeklerinin hangi bölgede, hangi tarlada yetiştiğini, nasıl toplandığını, nasıl kurutulduğunu biliyorum. 3. nesil kahve akımının Türkiye’deki öncüsüyüz diyebilirim.” diye konuştu.

“SEKTÖR ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜYOR”
3. nesil kahveciliğin Türkiye’de daha çok gelişecek olan bir sektör olarak konumlandığını söyleyen Düzgün, “3. nesil kahvecilik Türkiye’de henüz yüzde 5 oranında bir gelişme kaydetti. Son 3 yıldır çok hızlı bir şekilde büyüyor bu sektör.” dedi.

MOC olarak 2 ay içerisinde 2 şubenin daha hizmete gireceğini söyleyen Deniz Yıldız Düzgün, 2 ay içerisinde 2 şubenin daha Türkiye’de hizmete gireceğini söyleyerek “MOC 23 Nisan 2014 tarihinde kuruldu. Ortağım Jimmy Arslan ile birlikte kurduk. Şu an Avustralya Sydney’de de MOC var. Bursa’da bir şubemiz var. İzmir ve İstanbul Bomonti’de de 2 şubemiz daha hizmete girecek. Kısa bir süre sonra birçok şehirde göreceksiniz MOC’u.” şeklinde konuştu.

Avrupa ve Arap ülkelerine açılma kararı alan MOC için yurt dışından gelen teklifleri değerlendirdiğini söyleyen Deniz Yıldız Düzgün “Avrupa ve Arap ülkelerinden teklifler var. 2017’de değerlendireceğiz. Markanın stratejine göre karar vereceğiz” dedi.