2017 yılının en iyi hava yolları

    0
    67

    Paris’te yapılan seremoni ile birlikte uluslararası hava taşımacılığı derecelendirme grubu Skytrax dünyanın en iyi hava yollarını açıkladı. Ödül, son dönemde Körfez ülkeleri tarafından ambargo uygulanan Katar’ın başkenti Doha merkezli hava yolu Katar Hava Yolları’na (Qatar Airways) gitti.

    Qatar Airway CEO’su Akbar Al Baker, “Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Bahreyn diplomatik ilişkileri kopardı, Katar uçuşlarına hava sahalarını kapattı, 52 güzergahın iptal edilmesi ve diğerlerine de uçuş saatlerinin eklenmesi konusunda zorladılar” dedi.

    Havayolu, yeni uçak filosu ile agresif bir şekilde uzun ve çok uzun rotalara uçarak havacılıkta küresel bir oyuncu haline geldi. Ayrıca, görkemli salonlar ve son teknoloji ürünü iş koltuklarını müşterilerine sunarak dikkat çekti.

    174 uçaklık filosu ile dünya çapında hizmet veren Katar Hava yoları’nın filosunda Boeing ve Airbus uçaklar bulunuyor. Dünyanın en büyük uçağı olan Airbus A380 de bu filoya dahil. Şirketin hızlı büyüyen filosu Avrupa’daki ve Amerika’daki ekonomilere büyük katkıda bulunuyor. Çünkü Katar Hava Yolları, Airbus A350’nın en büyük müşterisi ve ABD yapımı Boeing 787 Dreamliner’lerin en büyük alıcılarından biri.

    “First Class” ayrıcalıklarıyla da ön plana çıkan hava yolunun A380 uçuşlarında 26 inçlik eğlence ekranları, yaklaşık 2 fit genişliğinde koltuklar ve kişiye özel bölmeler bulunuyor. Ayrıca hava yolu, gizlilik veya uçuş sırasında iş toplantıları için tasarlanmış Q Suite adında yeni bir iş kolu koltuğu da çıkardı.

    Güney Avrupa’nın en iyisi Türk Hava Yolları
    “2017 Skytrax” sonuçlarına göre üst üste 9. kez “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ilan edilen Türk Hava Yolları (THY), business sınıfı ikram kategorisinde “En İyi Business Class İkram Servisi”, “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu” ve “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ödüllerinin sahibi oldu.

    THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, ödüller, Paris Airshow’da düzenlenen törenle Skytrax Üst Yöneticisi (CEO) Edward Plaisted tarafından THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’ya takdim edildi.

    Aycı, tören sonrası yaptığı açıklamada, bu ödüllerin havacılığın her alanında etkin güç olma gayretinin ve bu yönlü sergilenen istikrarlı büyümenin önemli birer göstergesi olduğunu belirtti. 

    THY’nin bugün, dünya yolcuları tarafından bölgesindeki lider konumu tescillenmiş bir marka olduğunu vurgulayan Aycı, “Fakat biz başarı kazandıkça, dahası için, daha da büyükleri için motive olan güçlü, azimli ve özverili bir aileyiz. Gayretimiz ve elde ettiğimiz bu motivasyonların, yakın gelecekte bizi çok daha büyük başarılara ulaştıracağından eminiz.” ifadelerini kullandı. 

    Kuzey Amerika’nın en iyisi Air Canada
    Skytrax etkinlikte bir çok ödül açıklarken bunlardan bir tanesi de Kuzey Amerika’nın en iyi hava yolu seçilen Air Canada’ya gitti. Air Canada Başkanı Ben Smith konuşmasında ağlarının dünya üzerinde 200 istikamete yetebileceğini ve bu geniş uçuş ağının kendilerine ödülü almakta yardımcı olduğunu aktardı.

    İşte Skytrax’ın ödülleri
    Dünyanın En İyi Birinci Sınıfı “First Class”: Etihad Havayolları
    Dünyanın En İyi Ekonomi Sınıfı: Thai Airways
    Dünyanın En İyi Düşük Maliyetli Havayolu: AirAsia
    En İyi İş Sınıfı Havayolu Koltuğu: Singapur Havayolları
    En İyi Ekonomi Sınıfı Havayolu Koltuğu: Japan Airlines
    Asya’daki En İyi Havayolu: Singapur Havayolları
    Kuzey Avrupa’nın En İyi Havayolu: Finnair
    Batı Avrupa’daki En İyi Havayolu: Lufthansa
    Güney Avrupa’daki En İyi Havayolu: Turkish Airlines
    Doğu Avrupa’daki En İyi Havayolu: Aeroflot
    Dünyanın En İyi Bölgesel Havayolu: Bangkok Havayolları
    Dünyanın En İyi Havayolu Kabin Temizliği: EVA Air
    Dünyanın En İyi Kabin Sahibi: Garuda Indonesia
    En İyileştirilmiş Havayolu: Suudi Arabistan
    Dünyanın En İyi Havayolu Birliği: Star Alliance