‘2015 yılını bir atılım yılı olarak değerlendiriyoruz’

0
28

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “2015 yılını biz bilim, sanayi ve teknolojide bir atılım yılı olarak, bir hamle yılı olarak değerlendiriyoruz. Özellikle yerli, yenilikçi ve yeşil üretim alanında Türkiye’nin sıçrama yapacağı bir yıl olarak öngörüyoruz” dedi.
 
Namet Gıda, Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Çayırova ilçesindeki fabrikasını ziyaret eden Işık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tekstil, gıda, hazır giyim, inşaat ve konfeksiyon gibi güçlü olduğu alanları ihmal etmemesi gerektiğini söyledi.
 
Bu alanlarda da katma değeri yüksek ürünler üretmenin önemini vurgulayan Işık, Namet’in modern tesislerde ürettiği ürünleri gördüklerini vurguladı.
 
Işık, iyi işlenen etin marka değerinin oluştuğunu, bu sayede de yüksek katma değer meydana geldiğini belirterek, “Şirketten yeni bir yatırım müjdesi de aldık. Maret grubunun da Namet grubuna dahil olmasıyla bu alanda Namet herhalde birinci sıraya yükseliyor. Beklentimiz, yatırımın bir önce hayata geçmesi, Türkiye’nin bu alanda da daha yüksek katma değerli ürünleri üretiyor olması. Bir aile şirketi olarak 5. nesle ulaşmış olmalarından dolayı da tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
Bakan Işık, bu yıl yapmayı planladıkları çalışmalara değinerek, şunları kaydetti:
 
“2015 yılını biz bilim, sanayi ve teknolojide bir atılım yılı olarak, bir hamle yılı olarak değerlendiriyoruz. Özellikle yerli, yenilikçi ve yeşil üretim alanında Türkiye’nin sıçrama yapacağı bir yıl olarak öngörüyoruz. Özellikle 2014 yılında hayata geçirdiğimiz düzenlemelerle 2015 yılında kamu alımları yoluyla sayın Başbakanımızın açıkladığı 25 Yapısal Dönüşüm Programı’ndan biri kamu alımları yoluyla Türkiye’nin teknoloji düzeyini yükseltmek, daha katma değeri yüksek ürünler üretmek, dünyayla bu noktada daha rekabet eder bir konuma gelmek istiyoruz.”
 
“Bu açıdan 2015 yılı bir atılım yılı, bir hamle yılı olacak” diyen Işık, “Bu noktada da üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl biraz daha hem Türkiye’nin daha fazla Ar-Ge harcaması yaptığı hem de Ar-Ge sonuçlarının daha fazla ticarileştiği bir yıl olacak diye bekliyoruz” ifadesini kullandı.