2 muhteşem komplikasyon bir kalibrede buluşuyor

0
43

SIHH 2017 öncesinde, Vacheron Constantin, istisnai bir çalar saat sistemine sahip Traditionnelle Minute Repeater Tourbillon’u sunuyor. Traditionnelle ailesine katılan bu model, 18. yüzyıl geleneğinden miras kalan zorlu saatçilik sanatına ithaf edilmiş. Yapımevi tarafından üretilen mekanizma 2755 TMR, iki önemli komplikasyonu, Minute Repeater ve Tourbillon’u biraraya getiriyor. Bu özgün saatin, pembe altın ve platin olmak üzere 2 versiyonu bulunuyor. Kadranın dokusunu oluşturan giyoşaj tamamiyle el yapımı. Cenevre Mührü’ne sahip, Traditionnelle Minute Repeater Tourbillon güvenirlilik ve ustalık konusundaki en yüksek standattaki kriterlere cevap veriyor.
 
Traditionnelle Minute Repeater Tourbillon, her Vacheron Constantin modelinde bulunan teknik ve estetik sofistikasyonu yansıtıyor. Öyle ki adeta 1755 yılından beri kesintisiz olarak saat üreten yapımevinin köklü ve zengin tarihçesine şahitlik ediyor. Bütünüyle Vacheron Constantin tarafından üretilen bu yeni kalibre, en zorlu 2 komplikasyonu biraraya getiriyor. İtibarlı ve karmaşık Tourbillon, yer çekimi etkisinin dengelenmesini ve saatin hassasiyetini sağlıyor. Tüm komplikasyonlar arasında en göz alıcılardan biri olan Minute Repeater da aynı şekilde saatçilik sanatındaki uzmanlığını kanıtlar nitelikte. Saatin dış kenarında gözüken “minute repeater” sürgüsü ile ses aktif hale getiriliyor; İstendiğinde, saatler, çeyrek saatler ve dakikalar akustik bir tınıyla vurgulanıyor. Çalar saat sistemi komplikasyonlar içinde en zor, en karmaşık olanıdır. Mükemmelliğin keşfine ara verilmiyor; Vacheron Constantin’in saat ustaları, bir müzik enstrümanından çıkan tınılara meydan okuyacak bir ustalık sergilemişler. Bu 2 zorlu komplikasyonu biraraya getirerek Vacheron Constantin sadece teknik alandaki öncülüğünü bir kez daha kanıtlamakla kalmıyor aynı zamanda, nesillerden nesillere aktarılmış saatçilik mirasına da saygıda bulunuyor.

Teknik ve estetik mükemmelliğin yanısıra, Traditionnelle Minute Repeater Tourbillon, yapımevinin istisnai 

saatler üretmedeki üstünlüğünün bir kez daha altını çiziyor. Platin olan modellerin giyoşaj işlemiyle süslenmiş kadranı gümüşi veya arduvaz renginde, pembe altın olanların kadranı ise sadece gümüşi renkte. 18. yüzyıl itibariyle saat dünyasında kullanımı yaygınlaşan İsviçre’ye özgü kadran işleme tekniği giyoşaj yapımevinin uzman olduğu alanlarından biri… Giyoşe makinaları artık üretilmiyor ancak Vacheron Constantin gibi birkaç yapımevi sayesinde meneviş sanatı yaşatılmaya devam ediyor. Modeline göre beyaz veya pembe altın olan saat ve dakika gösteren kollar, Tourbillon kafesi bölgesini rahatlatmak amacıyla merkezden yukarıya doğru hafifçe kaydırılmış. Küçük saniye ibresi, Tourbillon kafesinin üstünde yer alıyor.

Traditionnelle Minute Repeater Tourbillon’un kalbini çalıştıran ve 471 parçadan oluşan yeni mekanizma ise Kalibre 2755 TMR. Cenevre Mührü’ne sahip, elle kurmalı model kronometrik ve estetik kaliteye yeni bir boyut kazandırıyor. 58 saatlik güç rezervi göstergesi saatin sırt yüzeyinde bulunuyor.

Sadece Vacheron Constantin butiklerinde bulunan, Traditionnelle Minute Repeater Tourbillon “La musique du Temps” adlı rezonatörlü kutusunda sunuluyor.