Warren Buffett’tan ‘güzel okuma, yazma’ tavsiyesi

    0
    68

    Buffett LinkedIn’de yayınlanan video mesajında, “şu an olduğunuzun yüzde 50 üzerine çıkmanızın en kolay yolu, hem yazılı hem de sözlü olarak iletişim becerilerinizi geliştirmenizdir” dedi.
    Halihazırdaki serveti 86 milyar dolar olarak bilinen Buffett konuşmasına “iyi iletişim kuramazsanız, bu durum karanlıkta bir kıza göz kırpmanıza benzer, hiçbir sonuç alamasınız” diyerek devam etti. “Çok üstün bir beyin gücüne sahip olabilirsiniz ama önemli olan, bunu iletebilmeniz.”
    İyi bir iletişimin başarının anahtarı olduğunu dile getiren bir diğer önemli isim ise İngiliz asıllı milyarder girişimci Richard Branson.
    Branson 2016 yılında blogunda yer alan bir yazısında, “günümüzde eğer girişimci olarak başarılı olmak istiyorsanız, aynı zamanda hikâye anlatıcısı olmalısınız” demişti. “Tabii, fikriniz ya da ürününüz beş para etmiyorsa, istediğiniz kadar hikâye anlatın, işe yaramaz. Ama muhteşem bir ürün ortaya koymuşsanız, onu aynı zamanda çok iyi anlatmanız gerekir.”
    Üniversitedeyken topluluk önünde konuşmaktan korktuğunu anlatan Warren Buffett ise, daha sonra bu korkusunu yenmek için Dale Carnegie’de topluluk önünde konuşma derslerine katılmış.
    Buffett, ofisinin duvarında ne lise ne de üniversite diplomasını astığını ama Dale Carnegie hayatını değiştirdiği için buradan aldığı diplomayı özenle duvarında sergilediğini belirtiyor.