Türkiye ‘Teknolojik Hayal Atölyeleri’ ile tanışacak

0
36

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), oyun geliştirme yoluyla öğrencilerin hayal dünyalarını genişletmek ve böylece eğitim başarısı ile geleceğe ilişkin beklentilerin seviyesini yükseltmek amacıyla yürüttüğü çalışmaları kırsal bölgeleri de kapsayacak şekilde yaygınlaştırmak için ilk adımı attı.

Dernek, Teknolojik Hayal Atölyesi Projesi için kırsal alanda da kalkınma amaçlı çalışmalar yapan Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÇAM) ile iş birliğine gitti.

TOGED üyesi oyun geliştirici firmalar, projeye bilgisayar vererek destek olurken, Dernek Yürütme Kurulu, Teknoloji Hayal Atölyesi ve bunun gerçekleşeceği bir sınıf tasarladı.

Kalıcı ve sürdürülebilir bir proje için uzun araştırmalar sonucunda Ordu’nun İkizce ilçesinde proje konusunda girişimlerde bulunulmasına karar verildi.

Proje, İkizce Kaymakamlığı, İkizce Ziraat Odası ve İkizce Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla hayata geçirildi. Bir süredir üzerinde çalışılan projenin hayata geçmesi en çok da öğrencileri mutlu etti.

Tüm ilçe atölyeden yararlanacak
İlçenin seçiminde, sosyal-ekonomik gelişmişlik sıralamasının son sıralarında yer alması ve Ordu’nun en yoksul ilçelerinden biri olması etkili oldu. Kurulan atölye sadece bir okula ait olmayacak, tüm ilçenin kullanımına açık faaliyet gösterecek.

Projeyle, oyun geliştirme yoluyla ortaöğretim öğrencilerinin hayal dünyalarının zenginleştirilmesi, gelecek beklentilerine vizyon katılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında öncelikle okuldaki bilgisayar öğretmenlerine kısa eğitimler verilecek. Bu şekilde atölyenin devamlı kullanımı ve projenin sürdürülebilir olması için zemin oluşturulacak.

Çocukları neler bekliyor?
Atölyeden yararlanacak öğrenciler, görsel ve zihinsel iletişim sistemlerini algılayarak çevresiyle daha iyi ilişkiler kurabilecek, geleceğe ilişkin hedeflerini zenginleştirecek, yenilikçi fikirler, girişimler ortaya koyabilecek.
Atölyede oyunu sadece oynamak için değil, geliştirmek için de bir fırsat elde edecek öğrenciler, hayal güçlerinin sınırlarını zorlayarak, oyun geliştirme sektörünün geleceğine katkıda bulunabilecek.

Öğrenciler ayrıca analitik zekalarını genişletme ve geliştirme fırsatı yakalayacak.

Her ne kadar Teknolojik Hayal Atölyesi’nin öncelikli amacı öğrencilerin teknoloji ve oyunla kaynaşması olarak görülse de ana amacı, bu noktadan başlayacak hareketin onların sosyal, eğitsel ve kültürel açıdan gelişerek gelecekte edinecekleri mesleğe ve bireysel donanımına katkıda bulunmak oluşturuyor.

TOGED, ilçeden elde edilecek çıktılarla projeyi başka ilçelere yaygınlaştırmayı hedefliyor.