Fındık fiyatı sezonun en düşük seviyesine indi

0
34

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, serbest piyasada 10 liraya kadar düşen fındık fiyatlarını değerlendirmek üzere bölge ziraat odaları olarak bir araya gelerek gelişmeleri masaya yatıracaklarını söyledi.

Soydan, yaptığı açıklamada, son günlerde fındık fiyatlarının düşmeye devam ettiğini belirterek, “Maalesef üreticiler ve bizler fındık fiyatının artmasını beklerken fiyatlar daha da düştü. En son serbest piyasada 10 liraya kadar düşen fındık fiyatları her kesimi tedirgin ediyor” dedi.

Hafta içinde bölgedeki ziraat odalarının temsilcileriyle bir araya gelerek TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a brifing vereceklerini söyleyen Soydan, “Fındık fiyatlarının düşmesi konusunda Sayın Genel Başkanımıza rapor sunacağız. Yapacağımız istişare sonucunda belki bu rapor ilgili bakanlığa da sunabilir. Bu tamamen Genel Başkanımızın takdirinde olacak ama biz üreticilerimiz için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Soydan, ortada bir mağduriyet olduğunu savunarak, “Başta üreticiler olmak üzere hiç kimse fiyattan memnun değil. Ayrıca üreticilerimizde bir tedirginlik var. Bu duruma sessiz kalamayacağımızı belirtmek istiyorum. Serbest piyasada 10 liraya kadar düşen fındık fiyatlarını değerlendirmek üzere bölge ziraat odaları olarak bir araya gelerek gelişmeleri masaya yatıracağız.  Bizim korkumuz fiyatların tek hanelere gerilemesi. İnşallah böyle bir durum gerçekleşmez” diye konuştu. 

Düşen fiyatlardan üreticilerin yanı sıra manavların da rahatsız olduğunu dile getiren Soydan, “Biz artık manavların da bir yerde sesi olmak istiyoruz. Çünkü manavlar üreticilerle sürekli temas halinde olan kişiler. Onların da mağduriyetleri söz konusu. Çünkü daha önceden aldığı fındığın fiyatı düştüğü zaman bu fındığı elinden çıkaramıyor. Onların da böyle bir sorunu var. Artık yaşanan bu mağduriyet bütün bölgeye yayılmak üzere. Bu noktada bir çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.